0

Something wrong with route calculations


J
J A M

The calculated route by new ABRP from Kalmar via Skövde to Karlstad will be approx 100 km longer than the same route planned in the classic version of ABRP,
Also the calulations of SoC is not always based on the figures in Inställningar

A

Activity Newest / Oldest

Avatar

Katya_ABRP

Status changed to: Closed

J

J A M

I did not save the chaotic route when it was so very wrong.


Avatar

Katya_ABRP

I hear you. But would you be able to reproduce a similar route which we can look at?

/Katya


Avatar

Katya_ABRP

Hi again,

We received your email. Please note that these email replies cannot be replied to. You'll need to provide the link as a reply to the ticket here: abrp.upvoty.com/b/report-a-bug/something-wrong-with-route-calculations

/Katya


J

J A M

I did not save the route when it was so terrible wrong.

Below you find a summary in Swedish,

Har använt den gamla versionen av ABRP under ett år med hyfsade resultat vad gällande vägval och laddpunkter. Nu efter uppdateringen blir planeringen fullständigt kaotisk om jag väljer att enbart använda Tela-laddare. En resa Kalmar via Skövde till Forshaga fick tre alternativa rutter.

Rutt 1 var "ganska nära" den snabbaste och det normala vägvalet men ledde dels in resan genom Jönköpings stadsgator i stället för att välja väg 40/42 som rundar staden som är ett några kilometer längre men mycket snabbare, en väg man hänvisas till om man söker samma resa på Google Maps.
Efter Kristinehamn anvisar ABPR att vika av från E18 och sedan köra några mil små smala kurviga byvägar med långa sträckor grusbeläggning upp till Forshaga i stället för att välja "E18-väg 61/62" som är den naturliga och mycket snabbare vägen trots att den är ett par kilometer längre.

Rutt 2 Detta konstigt alternativ där ABPR där man trots att det finns laddare både i Vetlanda och Jönköping dirigeras rätt österut till Ulricehamn för att ladda och därfter tillbaka nordot till Skövde. En omväg på flera mil.

Rutt 3 Detta alternativ är rent av skamligt och ger en omväg på ca 10 mil. Efter att man nått Ulricehamn efter Skövde vill ABPR att man kör efter E20 upp till Örebro för att ladda. Drefter söderut på E18/E20 till korset Marieberg och därefter E18 till Kristinehamn och små grusvägar upp till Forshaga.

Testade även att generera rutten till mitt vinterboende i Spanien och som i den tidgare utgåvan av ABPR gav två relevanta och full acceptabla rutt-förslag. Den nya versionen kalkylerar på något annat sätt och tar inte hänsyn till hur laddpunkterna ligger i förhållande till motorvägarna. ABPR har här valt laddpunkter som skapar en omväg på flera kilometer från och tillbaka till motorvägen.

Känns i dagsläget som att jag får lägga ABPR åt sidan och återgå till att använda Teslas ruttplanering igen.

Jag gjorde en anmärkning i ABPR och meddelande dessa fel. Fick ett mejlsvar att skicka länken till rutten. Dessvärre studsade mejlet tillbaka på den angivna e-post-adressen inte tog emot svar. Nu ger jag upp.

// Anders (med ca 30 000 km elbil på svenska och europeiska vägar)


Avatar

Katya_ABRP

Status changed to: User Feedback

Avatar

Katya_ABRP

Hi,

Please provide a link to the plan where this occurs.

/Katya