1

OBDLink CX on 2019 Bolt EV fails OBD setup


Avatar
Cory Hendrickson

Hi, I have a 2019 Bolt and I'm trying to set up ABRP ODB connection using a OBDLink CX. It is failing on the 3rd step, car connection status with a 'BLE connection established, failed to connect with your car'. I'm not sure what I should try next.

obd-debug-data-7a9e04b9-291d-4c2b-bee3-08791596da3c

A

Activity Newest / Oldest

T

Blandino

Hello, I've the same issue with Vgard Icar Pro dongle on my Mini Copper Se


Avatar

Samuel_ABRP

Please open a separate issue for that.


Avatar

Samuel_ABRP

Status changed to: User Feedback

Avatar

Samuel_ABRP

Hi, please make sure the obdlink is on latest firmware. When you try to connect to abrp after that make sure no other app is connected. Also the obdlink app should not be connected.


Avatar

Cory Hendrickson

I made sure the firmware is up to date and that no other apps are connected. In the live data section at the bottom of the 'checking for connection' page, it says 'connected' with a green Bluetooth symbol but the error message about the failure pops up each time.

obd-debug-data-504802e2-cf67-4356-8203-ff9e9b21c7c9


Avatar

Samuel_ABRP

Just checked the log again and it is connected, but still does not get data from the car. Not sure why this is the case, it's the same command for older and newer Bolts and also a very generic one for vehicle speed. Did you get it to work in the meantime or are you still struggling with the connection? Do you by chance have another dongle you can try, just to make sure the car really does not respond?